Kısaca istenmeyen kılları aldırma işlemi olan lazer epilasyon nedir, lazer epilasyon nasıl yapılır, zararları ve fiyatları nedir gibi konular, drebrudurmus.com'da.
 

Lazer epilasyon nedir ?

Lazer epilasyon, istenmeyen kıl ve tüy köklerinin, lazer ışınları yardımıyla yok edilme işlemidir. Bu yöntemler, istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Sırt, yüz, omuz, genital bölge başta olmak üzere, hemen hemen vücudun tüm bölgelerine uygulanabilir. Lazer ışınları, uygulama yapılacak bölgeye milisaniyelik atışlar yapar. Bu ışınlar ısıya dönüşerek, kıl köklerini tahrip eder.
 

Lazer epilasyon nasıl yapılır ?

İlk olarak epilasyon yapılacak olan bölgenin uygun hale getirilmesi gerekir. Kuru ciltler ve bronz tene epilasyon uygulanmaz. Cildin nemli olması gerektiğinden, birkaç hafta belirlenen bölge nemlendiriciler vasıtasıyla nemlendirilir. Epilasyon öncesi, epilasyon yapılacak olan bölgedeki tüyler temizlenir ve lazer ya da fototerapi uygulaması yapılır.
 

Lazer epilasyon çeşitleri nelerdir ?


 

Lazer epilasyon uygulaması, cilt ve tüy yapınıza göre farklı şekillerde yapılabiliyor. Hangi tip lazer epilasyon çeşidinin sizin cilt ve kıl yapınıza uygun olduğuna, lazer epilasyon merkezinde görev alan bir uzman tarafından karar veriliyor. En çok kullanılan lazer epilasyon yöntemlerinden kısaca bahsedelim. Alexandrite lazer epilasyon: Hemen hemen en çok tercih edilen lazer epilasyon türü olan Alexandrite lazer epilasyon; açık renk tene ve koyu renk tüylere sahip olanlar için ideal bir yöntemdir. Çok fazla önerilmese de, bazı durumlarda koyu renk cilde sahip olanlar üzerinde de kullanılabiliyor. Bu yöntemin en büyük artısı, soğutucu özelliği sayesinde acı hissinin azaltılmasıdır. Ortalama 45 dakika süren, 4 ile 6 arası seansta, istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Diode Lazer Epilasyon: Koyu cilde sahip olanlar üzerinde tercih edilen Diode lazer epilasyon yönteminde; diğer cihazlara oranlar çok daha derinlere inilebildiğinden, etkisi daha yüksektir. Özellikle kadınlara göre vücutlarında daha fazla kıl bulunduran erkeklere uygulanır. Yüz bölgesi de dahil olmak üzere, yoğun kıl bulunan sırt ve omuz bölgelerinde etkili sonuçlar verir. Yine, hassas olan genital ve cinsel bölgelerde de etkilidir. İpl lazer epilasyon: Teknolojinin dermatoloji alanına kazandırdığı yeniliklerden biri olan İPL lazer epilasyon yönteminde, uygulama yapılacak olan bölge soğutulur. Ardından lokal anestezik etkili kremler kullanılarak uyuşturulması sağlanır. Eğer yeterli uyuşma sağlanmıyorsa, soğutucu jel kullanılır. Ardından, hastanın sahip olduğu kıl ve tüy yapısına göre belirlenen büyüklükte lazer ışınları gönderilir. İşlem bittikten sonra, epilasyon yapılan bölge yeniden soğutulur. Eğer yüz bölgesine lazer epilasyon uygulaması yapılıyorsa, gözler kapatılarak lazer ışınlarından korunur. ND Lazer Epilasyon: ND lazer epilasyon yönteminde asıl amaç, çoğalmaya meyilli olan kıl hücrelerini yok etmektir. ND Yag Lazer olarak isimlendirilen bu cihaz, varis ve kırışıklık tedavisinde de kullanılır. En tehlikesiz lazer cihazlarından biri olan ND Yag Lazer’in ışın gönderme gücü yüksek olduğundan, derin noktalardaki kıl kökleri daha kolay yok edilir. Ruby Lazer Epilasyon: Açık tenli erkek ve kadınlarda kullanılan Ruby lazer epilasyon yönteminde, ince ve açık renkli kıl ve tüyler etkili bir şekilde yok edilir. Koyu renk cilt tipine ya da bronz tene sahip olanlarda, yanık ya da leke oluşturabileceğinden tavsiye edilmez.
 

Lazer epilasyonun zararları nelerdir ?

“ Lazer epilasyon zararlı mı ? “ sorusu, bu uygulamayı yaptırmayı düşünen kişilerin merak ettiklerinin başında geliyor. Zararı ya da yan etkileri kişiden kişiye değişmekle birlikte, buna en doğru cevabı dermatoloji uzmanının vereceğini unutmayın. Yine de bilgilendirme amaçlı, en fazla görülen yan etkilerinden bahsedelim. • Epilasyon yapılan bölgede kaşıntı, kızarıklık ya da kabarma görülebilir, hafif bir ağrı, karıncalanma ya da uyuşma hissedilebilir. Bu etkiler cilt ve kıl yapısına göre 3 ve 7 gün arası sürer. • Henüz bir zararı ispatlanmasa da, hamile olan kadınlarda uygulanması tavsiye edilmez. • Lazer epilasyon sırasında gözler korunmazsa, bulanık görme, gözde kızarma ya da sulanma görülebilir. Fakat bu etkiler de genel olarak geçicidir. • Eğer cilt tipine uygun lazer epilasyon yöntemi uygulanmazsa, ciltte yaralar, şişmeler ya da lekeler oluşabilir. Cildi hassas olan bazı kişilerde bakteri, virüs ve mantar gibi bazı enfeksiyonlar görülebilir. Böyle durumlarda antibiyotik ilaç ya da antibiyotik kremler kullanılarak oluşan yan etkiler giderilebilmektedir.
 

Lazer epilasyonun faydaları nelerdir ?

Vücudunuzda istemediğiniz kıl ve tüylerden tamamen kurtulmanızı sağlayan lazer epilasyonun en belirgin faydaları; • Yüz ve genital bölge gibi hassas, bacak, göğüs ve sırt gibi yoğun kıl bulunduran bölgelerinizde kolay ve etkili bir yöntemdir. • Hemen hemen her yaş ve cilt tipine uygun bir yöntemdir. • Kıl ve tüylerin tekrar çıkma olasılığı çok düşüktür. Tekrar çıkmaya başlasa bile çok zayıf ve açık renkli olacaktır. • Yaklaşık 45 dakika süren, en fazla 6-7 seansta biten hızlı bir yöntemdir. • Kıl dönmesi ve kıl batması gibi rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılır.
 

Lazer epilasyon öncesi neler yapılır ?

Lazer epilasyonun, uzman biri tarafından yapılıp yapılmadığına dikkat edin. Epilasyon öncesi ayrıca aşağıdaki konular önem arzetmektedir; • Lazer epilasyon tedavisine başlamadan en az 1 ay öncesine kadar ağda gibi uygulamalar yapmayın. • Tüy rengini açıcı ilaç ya da kremler kullanmayın. • Deri hastalığı olanlar, epilasyon öncesi tedavilerini yaptırmış olmalılar. • Epilasyon öncesi, uygulama yapılacak bölge makyaj ya da kozmetik ürünlerinden arındırılarak temizlenmelidir. • İlk olarak lazer ışınlarının test atışı yapılıp, kişinin ışınlara karşı duyarlı olup olmadığı 1 ya d 2 gün gözlenmelidir.
 

Lazer epilasyon sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ?

lazer epilasyon yöntemleriLazer epilasyon seanslarını tamamladıktan sonra, uzman dermatoloğun size vereceği tavsiyelere göre hareket etmeniz, epilasyonun amacına ulaşmasına ve size bir zararı olmamasını sağlayacaktır. Lazer epilasyon sonrası en fazla dikkat etmeniz gerekenler şunlardır; • Lazer epilasyonu kış aylarında yaptırmanız, oldukça etkili bir seçim olacaktır. Fakat yaz aylarında yaptırıyorsanız, epilasyon sonrası en az üç ay, kendinizi güneş ışınlarından korumanız gerekiyor. Eğer güneşli havada dışarı çıkmak zorundaysanız, 30 ya da daha yüksek faktör değerine sahip güneş kremi kullanmalı, nemlendiriciler ile epilasyon yapılan bölgeyi nemli tutmalısınız. • Epilasyon yapılan bölgeye, epilasyondan sonra en az 1 gün sıcak su değdirmeyin. • İlk 24 saat, epilasyon yapılan bölgede ağrı ya da şişme olursa, bölgeye buz uygulaması yapın. • İlk 48 saat, epilasyon yapılan bölgeyi traş etmeyin. • Ağda ya da tüy dökücü krem kullanmayın. • Epilasyon yapılan bölgeye yumuşak davranın. Kaşımayın, bastırmayın. • İltihap ya da ateş varsa, ilk olarak epilasyon uygulaması yapan doktorunuzu arayın ve bilgilendirin.
 

Lazer epilasyon fiyatları

Lazer epilasyon fiyatları, uygulama yapılacak bölgeye ( yüz, genital bölge, omuz, sırt, bacak, göğüs, koltuk altı, bıyık, bikini, göbek, boyun, ense ), vücuttaki kıl ve tüy oranına, uyglama yapılacak olan estetik ya da güzellik merkezine, uygulamayı yapacak uzmanın referanslarına, uygulama yapılacak lazer epilasyon yöntemine göre değişkenlik göstermektedir. Türkiye’deki ortalama lazer epilasyon fiyatlarını, aşağıda bulabilirsiniz.
 


Lazer çeşitleri nelerdir ?

Lazer epilasyonda kullanılan, farklı dalgaboylarına sahip lazerler bulunmaktadır. Bu lazer çeşitlerine göre, lazer epilasyon cihazları isimlendirilir. Bunlar; Argon: 488 nm (Turkuaz/Açık mavi) or 514.5 nm (Yeşil) (artık kullanılmıyor) Ruby lazer: 694.3 nm (Koyu kırmızı) (sadece açık tenli hastalarda güvenli) Alexandrite: 755 nm (yakın kızılötesi) (güvenli ve bütün ten renklerinde etkili) Pulsed diode array: 810 nm (yakın kızılötesi) (açık ve orta tenliler için) Nd:YAG lazer: 1064 nm (yakın kızılötesi) (daha esmer tenlilerde kullanılmak için üretilmesine rağmen bütün ten renklerinde etkili) IPL veya Intense pulsed light: 810 nm (lazer değil ama epilasyon için kullanılır) (açık ve orta tenliler için) ( Kaynak : https://tr.wikipedia.org/wiki/Lazer_epilasyon )


Lazer epilasyon yorumları ve soruları

Lazer epilasyon yorumlarını ve en fazla merak edilenleri, aşağıda soru ve cevap olarak ekliyoruz. Sizlerinde aklına takılanlar olursa, bizlere ulaşabilirsiniz.

Lazer epilasyon uygulamasında ağrı hissedilir mi ?
Epilasyon yaptıran kişinin ağrı eşiğine ve uygulamada kullanılan cihazlara göre, değişen oranda ağrı hissedilebilir. Ancak lazer epilasyon sırasında doğutucu kullanılması, bu ağrıları en düşük seviyeye indirmektedir.

Lazer epilasyon kaç seans sürer ?
Uygulama yapılacak bölgeye, cinsiyete ( erkeklerde daha yoğun kıl bulunur ) ve cilt tipine göre değişmekle birlikte, ortalama 6-8 seans sürer.

Evde lazer epilasyon yapılır mı ?
Evde lazer epilasyon aleti kullananların verdiği bilgilere göre, lazer epilasyonu evde yapmak mümkün. İnternette yer alan alışveriş sitelerinden satın alabileceğiniz lazer epilasyon cihazlarıyla, basit ve kolay bir şekilde bu işlemi yapmanız mümkün. Ancak evde yaptığınız lazer epilasyon ile, tam manasıyla kalıcı olarak kıl ve tüylerinizden kurtulmanız mümkün olmuyor.

lazer epilasyon fiyatları

Lazer epilasyon KHK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında imzaladığı Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte, artık güzellik uzmanları lazer epilasyon yapabilecek. Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren KHK’ya göre; "Sıhhi Müesseseler İçin Sınıflarına ve Özelliklerine Göre Aranacak Nitelikler" kısmında yer alan "Güzellik Salonları" bölümünün 11 numaralı alt başlığı, "Güzellik salonlarına alınan epilasyon ve depilasyon amaçlı cihazlar ile bu cihazların taşıdığı teknik özellikler yıllık olarak her yılın Aralık ayı sonu itibarıyla; yeni cihaz alınması durumunda ise 10 iş günü içinde, sorumlu müdür tarafından yetkili idareye ve valilik aracılığıyla il sağlık müdürlüğüne bildirilir. Güzellik salonlarında yetkili idarelerce yapılacak denetimlerde il sağlık müdürlüğü temsilcisi de yer alır. Denetimlerde foto epilasyon cihazlarının nanometre aralığını tespit etmek için joulmetre ölçüm aleti veya benzeri aletler kullanılır." şeklinde değiştirildi.